Det kræver sin ninja

I forlængelse af det foregående indlæg – dér kommenterede jeg, at jeg fik øje på, at domænet snak.dk var blevet ledigt. Aha, tænkte du: Morten sidder og slår alle potentielt fede domæner op. Men nej! Det er fordi jeg fik øje på en ninja.

Simply.com (i fortiden kendt under det sigende navn unoeuro.com) har simpelthen en side, hvor de viser ledige, nyligt frigjorte domæner – altså .dk-domæner, som nogen har haft registreret, og som ikke længere er optaget – deres Domæneninja.

Og det er jo fikst! Man skal så måske lige overveje en gang – hvis navnet på et kendt brand kommer på listen, så skal man måske lige forholde sig til det – jeg er sikker på, at det vil være tillokkende for nogen at hijacke, men der er også mange domæner, der bare lander på listen og bliver liggende. Som det var tilfældet med det, jeg tog.

Jeg kan jo ikke lade være med at blive lidt fascineret af – antropologien i det, er måske ordet? For det er jo noget, som folk har registreret, fordi det gav mening i et kapitel i deres liv, eller som virksomheder har set et projekt i. Jeg falder nogle gange over politikeres kampagne-domæner også.
Tænk bare en gang på denne her:

mine-erindringer.dk har været registreret af nogen i 18 år. Nogen som besluttede sig til ikke at skrive dem? Nogen, som ikke lever længere, måske endda? Måske var det en enormt omfattende side, som de efterladte slet ikke kendte til, og således bare – forsvandt i æteren?

verdenventer.dk har nogen haft i 13 år. Ventede verden videre? Eller tog man ud og så den? Måske blev man samme sted og fandt sin egen verden?

n0rd.dk med et nul i er et ret fint domæne… men måske var lektionen, at det i den grad ikke egner sig til andet end digital videregivelse, fordi folk ikke kan se på tryk, at det er et nul… og hvis man først skal forklare spøgen, føles det ikke længere fikst. (det er en rent objektivt konstaterende kommentar – ikke på nogen måde relateret til, at jeg har 0pn.eu, som jeg kører YOURLS på)

Og ja… nogle af dem kan både være noget helt harmløst og noget lidt mere, nå ja, steamy.

Så tydeligvis en masse små virksomheder, lokale foreninger, projekter, som det er svært ikke at tænke over – hvad blev det til?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.